У Windows 11 дозволили користуватися пошуковою системою Google на робочому столі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft дозволила користувачам операційної системи Windows 11 писати запити до пошукової системи Google прямо на робочому столі. Про це повідомляє портал Windrows Report.

Віце-президент Bing Майкл Шехтер анонсував можливість увімкнути панель пошуку браузера Microsoft Edge на робочому столі. За замовчуванням використовується пошукова система Bing, яка належить Microsoft. При запуску система пропонує випробувати Bing або поспілкуватися з ШІ помічником через сервіс.

Щоб увімкнути таку панель, необхідно відкрити Microsoft Edge, а потім клацнути на іконку з трьома точками у верхньому правому куті для доступу до налаштувань. Потім виберіть вкладку «Додаткові інструменти», а потім «Запустити панель пошуку». Тепер вона буде відкриватися автоматично під час завантаження комп’ютера. Отримати доступ можна за допомогою комбінації клавіш Win+Shift+F.

Однак необов’язково використовувати Bing, оскільки в системі є можливість змінити пошукову систему. Для цього потрібно вибрати “Google Пошук” як інструмент пошуку за промовчанням. Результати відобразяться у браузері Edge – відкрити Google Chrome операційна система не зможе. Також варто враховувати, що в такому випадку користувач втрачає функції чат-бота Microsoft Copilot, інтегрованого в панель пошуку Edge.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.