Windows 10: травневе оновлення принесе важливі нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft випустила попередню версію наступного необов’язкового і не пов’язаного з безпекою оновлення для останньої версії Windows 10. Це попередня версія для травневого дня патчів – і в ній знову є щось нове, над чим працює Microsoft.

Оновлення KB5036979 для Windows 10 версії 22H2

Цього разу зміни обмежені – в оновленні KB5036979 з’явилася тільки одна функція: з цим оновленням команда Windows починає розгортання сповіщень, пов’язаних з обліковими записами Microsoft, у налаштуваннях у розділі “Головна”.

Крім іншого, тепер можна додати додаткові кроки безпеки в переглянуту область відображення для власного облікового запису MS, щоб запобігти блокуванню облікового запису. Докладніше про це команда Windows розповідає в блозі, опублікованому для попереднього оновлення. Детальніше читайте в примітках до випуску в кінці цієї статті. Ми переклали для вас основні моменти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім нових налаштувань для облікового запису Microsoft, є низка виправлень і поліпшень. Оновлення KB5036979 тепер доступне для користувачів Windows 10, які встановили Windows 10 версії 22H2 і отримують оновлення по каналу попереднього перегляду (Release Preview).

Збірку з номером 19045.4353 тепер можна отримати через Windows Insider Updates. За бажання ви можете встановити оновлення вручну і скористатися змінами заздалегідь.

Виправлення помилок і багато іншого

Серед іншого, були виправлені проблеми з Bluetooth-з’єднаннями, функцією очікування і завантажувачем. Також виправлено помилку, що впливала на роботу Copilot. Оновлення KB5036979 є так званим попереднім або необов’язковим оновленням, яке поширюється тільки по каналу попередньої версії.

Після цього тестування воно стане доступним як опціональне оновлення в останній тиждень квітня через функцію Windows Update. Автоматичний випуск для всіх користувачів заплановано на травневий день патчів. Оновлення містить такі функції та поліпшення:

Changelog Build 19045.4353 Build 19045.4353

Нове! Це оновлення починає розгортання повідомлень, пов’язаних з обліковими записами Microsoft, у розділі “Налаштування” > “Головна”. Обліковий запис Microsoft пов’язує Windows з вашими додатками Microsoft. Обліковий запис також забезпечує резервне копіювання всіх ваших даних і допомагає керувати підписками. Ви також можете додати додаткові заходи безпеки, щоб запобігти блокуванню облікового запису. Ця функція відображає сповіщення в меню “Пуск” і налаштуваннях. Керувати повідомленнями в налаштуваннях можна в розділі Налаштування > Конфіденційність і безпека > Загальні.

Це оновлення усуває проблему, що впливає на ліцензування додатків. У результаті Copilot у Windows (у попередньому перегляді) працює не так, як ви очікуєте.
Це оновлення усуває проблему, що виникає під час відновлення пристрою з сучасного режиму очікування. Може виникнути помилка зупинки “0x9f DRIVER_POWER_STATE_FAILURE”.

Оновлення виправляє стан гонки, який може перешкоджати завантаженню пристрою. Це відбувається при налаштуванні завантажувача на завантаження декількох операційних систем.

Це оновлення зачіпає призначення носіїв. Воно покращує гранулярність пам’яті для деяких апаратних конфігурацій. Це підвищує ефективність роботи.
Оновлення усуває проблему, що впливає на шлях управління резервним сховищем прискорювача. Виникає витік пам’яті, що зачіпає деякі пристрої.

У цьому оновленні оновлено профілі COSA (Country and Operator Settings Asset) для деяких операторів мобільного зв’язку.

Це оновлення усуває проблему, що впливає на протокол дозволу адрес (ARP) контейнерної мережі. Він повертає невірний ідентифікатор віртуальної підмережі (VSID) для зовнішніх портів.

Це оновлення зачіпає цілісність захищеного коду гіпервізора (Hypervisor Protected Code Integrity, HVCI). Воно приймає драйвери, які тепер сумісні.

Оновлення містить щоквартальні зміни у файлі Блок-листа вразливих драйверів ядра Windows. У ньому додано список драйверів, уразливих до атак BYOVD (Bring Your Own Vulnerable Driver).

У цьому оновленні виправлено проблему, що впливає на захист PPL (Protected Process Light). Її можна обійти.

Це оновлення усуває проблему, що зачіпає деякі бездротові навушники. З’єднання Bluetooth працюють нестабільно. Ця проблема виникає на пристроях із прошивкою від квітня 2023 року або пізнішою.

Це оновлення усуває проблему, що впливає на роботу координатора розподілених транзакцій (DTC). Відбувається витік пам’яті під час вилучення зіставлень.

Це оновлення усуває проблему, що впливає на рішення для паролів локального адміністратора Windows (LAPS). Дії після аутентифікації (PAA) не виконуються після закінчення пільгового періоду. Замість цього вони виконуються під час перезавантаження.

Це оновлення вносить деякі зміни в пошук Windows. Тепер він став надійнішим, і знайти додаток після встановлення стало простіше. Крім того, в цьому оновленні з’явився персоналізований пошук додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.