Microsoft тестує рекламу під виглядом “Рекомендацій” у Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft випустила нове оновлення (KB5037000) для інсайдерів, які тестують операційну систему Windows 11, що привносить низку змін, включно з розширеним рядком рекомендацій у меню ПУСК.

В оновленні додали розділ “Рекомендовані” в меню “Пуск”, в якому відображаються додатки, доступні в Microsoft Store, на основі вподобань користувача. Але Microsoft упереджено ставиться до рекомендованих додатків, з цієї причини в рекомендаціях трапляються додатки, що не відповідають інтересам користувача.

По суті, ці рекомендації є формою реклами, оскільки Microsoft отримує дохід від застосунків, що поширюються через інтернет-майданчик, який належить компанії. Хоча розробники застосунків не зобов’язані платити безпосередньо за розміщення і рекомендації своїх застосунків, користувачі все одно сприймають це нововведення як рекламу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але, на щастя, передбачена функція відключення рекомендацій, її можна відключити, перейшовши в “Налаштування” > “Персоналізація” > “Пуск”, і відключити, натиснувши на перемикач “Показувати рекомендації за порадами, рекламою застосунків і т. д.”.

Важливо врахувати, що це оновлення наразі зачіпає тільки бета-тестерів, особисті комп’ютери, які не отримали це оновлення.

Microsoft поки, що не заявляла про додавання цієї функції у фінальну версію оновлення. На даний момент компанія використовуючи програму Insider збирає відгуки і може відмовитися від цієї ідеї.

Додавання більшої кількості рекомендацій додатків у меню “Пуск” може дратувати користувачів, які віддають перевагу більш мінімалістичному і менш нав’язливому інтерфейсу.

Загалом, додавання більшої кількості рекомендацій застосунків у меню “Пуск” Windows 11 стало спірною зміною, яка може призвести до низки проблем для користувачів. Залишається сподіватися, що Microsoft прислухається до відгуків і перегляне цю функцію, перш ніж випускати її у фінальній версії оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.