У Windows 11 з’явиться окрема кнопка з рекламою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники американської корпорації Microsoft запланували додати в Windows 11 нову функцію, яка належить до інструментів реклами. Інженери компанії планують впровадити окрему кнопку з рекламою, повідомляє закордонний портал Neowin.

Кореспонденти видання уважно ознайомилися з ранньою збіркою операційної системи, в якій натрапили на нову кнопку “Рекомендується”. Розташовується вона на панелі завдань. Якщо натиснути на неї, то одразу ж демонструється реклама з певними продуктами та промоакціями, які підходитимуть конкретному користувачеві. Для цього ОС враховуватиме його запити в пошукових системах.

Поки експерти не розібралися, яким чином система показуватиме рекламу – наразі американська корпорація лише тестує нову функцію, відмовляючись розкривати деталі. Немає інформації і про те, чи зможе користувач відключити нову кнопку з рекламою в налаштуваннях операційної системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці нагадують, що до цього в Windows уже впроваджували рекламу в меню “Пуск”. Але користувач міг з легкістю відключити її відображення в налаштуваннях. Багато користувачів ОС негативно ставляться до появи окремої кнопки з рекламою.

Нагадаємо, у квітні 2023 року Microsoft оголосила, що Windows 10 більше не отримуватиме функціональних нововведень – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Проте підтримка ОС продовжиться до жовтня 2025 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.