Вийшла екстрена збірка Windows 10: із засекреченою можливістю

Вийшла екстрена збірка Windows 10: із засекреченою можливістю
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому інсайдерська версія Windows 10 за допомогою патча KB5035941 оновилася до збирання 19045.4235. Дивно, але Microsoft не тільки продовжує випускати невеликі апдейти для цієї ОС, а й додає нові можливості.

Найпомітнішим нововведенням стали віджети для екрану блокування. Коли комп’ютер заблокований, він може показувати щось корисне крім часу і дати — наприклад, інформацію про погоду, біржове зведення, обстановку на дорогах та результати спортивних матчів. За умовчанням ця можливість прихована, але її можна увімкнути за допомогою утиліти ViveTool.

Завантажте архів з  ViveTool на комп’ютер і розпакуйте його кудись (наприклад, прямо на диск C). Натисніть кнопку пошуку в меню «Пуск» або на панелі завдань, напишіть cmd , натисніть правою кнопкою миші на знайдену утиліту та виберіть опцію запуску з правами адміністратора. Впишіть команду cd /d C:\ViVeTool і натисніть Enter, щоб командний рядок зміг працювати з потрібною утилітою. Використовуйте vivetool /enable /id: 48801541 для активації нової можливості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви побачите повідомлення Successfully set feature configuration , це означає, що все вийшло, можна перейти в “Параметри” відкрити налаштування екрана блокування та додавати віджети. Якщо вони не виправдають ваших очікувань, їх можна вимкнути за тією ж інструкцією, запустивши команду vivetool /disable /id: 48801541 .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.