Програми

Windows 10 чи Windows 11: яку операційну систему обрати

Share

Порівняння Windows 10 і Windows 11 виявляє суттєві відмінності та помітні досягнення. Експерти розповіли детальніше про дві операційні системи.

Інтерфейс

Windows 11 має більш сучасний і елегантний дизайн у порівнянні з Windows 10. Меню “Пуск” розташоване по центру, більш впорядковане і візуально привабливе. Загальний користувальницький інтерфейс більш інтуїтивно зрозумілий і простий у навігації.

Ефективність і швидкість

Windows 11 оптимізовано для швидшої роботи та кращої продуктивності порівняно з Windows 10. Вона використовує менше ресурсів, забезпечує краще керування віртуальним робочим столом і пропонує кращу продуктивність в іграх завдяки підтримці DirectStorage та Auto HDR. Ці вдосконалення роблять її дуже ефективною та швидкою операційною системою для широкого спектру завдань і програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сумісність

Windows 11 пропонує покращену сумісність з новим апаратним і програмним забезпеченням, що дозволяє користувачам легко інтегрувати різні пристрої та програми. Вона також легко інтегрується з Microsoft Teams для зручного спілкування та співпраці, підвищуючи загальну продуктивність і зручність роботи користувачів.

Безпека

У Windows 11 впроваджено вдосконалені функції безпеки, такі як апаратний захист, Windows Hello та покращене шифрування для кращого захисту даних і конфіденційності користувачів. Ці вдосконалення забезпечують додатковий спокій і впевненість у тому, що особисті дані користувачів перебувають у безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

View Comments

  • Ого... Microsoft платить навіть отаким, як itechua ?
    Ото вже, мабуть, в Microsoft зовсім дійшли "до ручки", якщо готові викидати гроші ось тут. Бо хто ж, цікаво, після цієї писанини побіжить переходити з Windows 10 на Windows 11 ???

  • Ну це смішно, можливо ви не бачили споживання оперативної пам'яті в 10-ці порівняно до 11-ої вінди? Взагалі, більшість статей на цьому ресурсі досить дивні та не інформативні

  • Не інформативна стаття без порівняння і сухим восхвалянням 11 версії вікон. Не сказав за підтримку і ціну заліза для обох версій , ціну самої операційної системи , коли наприклад 10 я скачав із офіційного сайту і поставив на комп'ютер без ключу активації , з повним функціоналом. Так , багато плюсів в 11 віндовс і 10 скоро припинить підтримку. Хоча 10 буде нормально жити ще років 5 , а позиції Майкрософт трошки падають у порівнянні із іншими операційними системами , стаття називається порівняння двох ос , але нічого про порівняння в статті немає , навіть просто характеристик 10 вінди. Бездарна стаття. Перевірте працездатність автора , а особисто в мене більше немає до цього сайту після такої бездарної статті.

  • В ж самі бачите та знаєте, що це усе не правда та з точністю навпаки... Й що означає, інтерфейс більш сучасніший? Що це? Є якісь стандарти сучасності? Чи ви маєте на увазі, змінений, інакший? Бо для мене, сучасним є Аеро, а усе, що не аеро - є класичним. Прямо, як у Windows 90х років з забраними рамками по контуру. Пропаганду нічого ведете, шановні. Не добре! Не добре!

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024