Microsoft тестує підтримку Wi-Fi 7 у Windows 11

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Microsoft почала тестувати підтримку нового стандарту бездротового зв’язку Wi-Fi 7 в операційній системі Windows 11. Це сталося всього через місяць після того, як організація Wi-Fi Alliance офіційно затвердила специфікації Wi-Fi 7 і почала сертифікувати пристрої, що підтримують цей стандарт, повідомляє видання Pcmag.

Реклама

Підтримка Wi-Fi 7 з’явилася в останніх попередніх збірках Windows 11 каналів Canary і Dev, доступних поки тільки для користувачів-інсайдерів. Ця зміна інтегрує підтримку нового стандарту бездротового зв’язку безпосередньо в операційну систему, що усуває необхідність покладатися на стороннє програмне забезпечення. Як очікується, широка підтримка Wi-Fi 7 буде реалізована в Windows 11 версії 24H2, реліз якої заплановано на кінець 2024 року. Наразі лише невелика кількість пристроїв, включно з маршрутизаторами, смартфонами і ноутбуками, підтримують Wi-Fi 7. Однак ситуація має кардинально змінитися після офіційної сертифікації стандарту. Очікується хвиля випуску нових гаджетів з підтримкою Wi-Fi 7 від різних виробників. У своєму блозі Microsoft зазначає, що підтримка Wi-Fi 7 дасть змогу ПК одночасно використовувати кілька діапазонів (2,4 ГГц, 5 ГГц та/або 6 ГГц), щоб уникнути перевантаження мережі і підтримувати стабільне з’єднання. Новий стандарт також подвоює пропускну здатність у діапазоні 6 ГГц, що ще більше збільшує швидкість передавання даних. Це може бути особливо корисно для VR-шоломів та інших пристроїв, що вимагають високошвидкісного з’єднання.

За заявою Microsoft, завдяки Wi-Fi 7 користувачі зможуть отримувати швидкість до 4 разів вищу, як порівняти з Wi-Fi 6 і Wi-Fi 6E, і майже в 6 разів швидшу, ніж із Wi-Fi 5. Однак для цього потрібне відповідне обладнання, включно з маршрутизаторами і модемами з підтримкою нового стандарту. Крім того, необхідне гігабітне підключення до інтернету.

Теоретично Wi-Fi 7 здатний забезпечувати швидкість до 40 Гбіт/с. Однак у реальних тестах перших маршрутизаторів з підтримкою цього стандарту максимальна швидкість склала близько 2 Гбіт/с. Це все одно вражаючий результат, враховуючи, що технологія Wi-Fi 7 тільки починає впроваджуватися. Підтримка цього стандарту безпосередньо в Windows 11 дасть змогу користувачам отримати всі переваги Wi-Fi 7, не встановлюючи додаткові драйвери та програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: