Microsoft примусово оновлюватиме комп’ютери зі встановленою Windows 11

Windows 11 and Windows 10 operating system logos are displayed on laptop screens for illustration photo. Krakow, Poland on February 3, 2022. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нерідко буває так, що крім усунення різних помилок або впровадження нового функціоналу, оновлення Windows можуть принести зайвий клопіт власникам персональних комп’ютерів. Проте Microsoft це не зупиняє. Нещодавно компанія оголосила про глобальне розгортання патча 23H2, що означає його примусове встановлення на пристрої користувачів, причому від їхнього бажання нічого не залежатиме.

Виходячи з оголошення в блозі Microsoft, “під роздачу” потраплять комп’ютери, що працюють на Windows 11 двох версій: 21H2 і 22H2. Перша з них перестала підтримуватися в жовтні минулого року. Що стосується другої версії, то її підтримку буде припинено в жовтні цього року, тобто рівно через рік.

У Microsoft це виправдовують так: за їхніми словами, цей процес, а конкретно примусове оновлення, ґрунтується на фірмовому ШІ-алгоритмі, який є гарантом безпечного переходу на нову версію операційної системи. Він необхідний для перевірки ПК на відповідність до вимог поточного білда Windows 11. Це дасть змогу зменшити ризик виникнення непередбачуваних випадків. Комп’ютери, які підходять, буде оновлено насамперед, а пристрої, на яких можуть виникнути проблеми через встановлення патча, отримають оновлення через деякий час.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.