У Windows 10 перекочувала ще одна функція Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року команда розробників із Microsoft пообіцяла більше не випускати функціональних оновлень для операційної системи Windows 10, оскільки її підтримку планують припинити у 2025 році. Однак іноді вони порушують свою обіцянку. Раніше в десятці з’явився віртуальний помічник Copilot, а тепер стало ще про одну функцію, що перекочувала з Windows 11.

Йдеться про функцію під назвою Desktop Spotlight. Вона з’явилася в збиранні за номером 19045.4116 системи Windows 10 і зараз поширюється серед тестувальників на Release Preview. Можна сказати, що це оновлена версія функції Spotlight, яка до цього моменту працювала лише на екрані блокування найпопулярнішої ОС.

Spotlight – це інструмент у Windows, який відображає на екрані зображення або поради, взяті з пошукової системи Bing. І якщо раніше, як уже говорилося, такий контент відображався лише на екрані блокування, тепер користувачі можуть вивести його на робочий стіл. Desktop Spotlight дозволяє не тільки милуватися шпалерами, але й швидко переходити в пошук (через Microsoft Edge), якщо, наприклад, якась порада здасться цікавою, або користувач захоче більше дізнатися про локацію на зображенні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виведення зображень ґрунтується на перевагах. Як видно зі скріншоту, користувачі можуть легко змінювати шпалери, а також вказати системі, що це зображення їм сподобалося, або ні. Ця інформація ляже в основу рекомендаційного алгоритму.

У Windows 10 перекочувала ще одна функція Windows 11 — Desktop Spotlight. Навіщо вона потрібна
Активувати нову функцію можна у налаштуваннях операційної системи у розділі «Персоналізація» → «Фон».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.