Microsoft передумала випускати Windows 12. Що буде замість цього

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реліз Windows 12 цього року не відбудеться. Як з’ясували ентузіасти, Microsoft працює над великим оновленням Windows 11 у версії 24H2. Тестові збірки вже створюються і стають доступні учасникам програми Windows Insider. Одна з них починаючи з цього тижня поширюється в гілках Dev і Canary під номером 26052.

Найнесподіванішим нововведенням у цьому апдейті стане підтримка Unix-команди sudo (як у Linux), що дасть змогу запускати програми з привілеями інших облікових записів без розлогінювання із системи. Ця можливість стане в пригоді розробникам.

Windows 11 також отримає поліпшення в роботі бездротових модулів при передачі звуку за технологією Bluetooth LE Audio. З’являться розширені налаштування звуку і гучності, зокрема роздільні регулятори для різних джерел відтворення через Bluetooth та інформація про рівень заряду в підключеної бездротової акустики. Також можна буде ділитися логіном і паролем від Wi-Fi за допомогою QR-коду (як це зараз реалізовано в смартфонах на Android і iOS).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft поліпшить роботу ШІ-асистента Copilot, який працює в тестовому режимі в різних країнах. Наприклад, можна буде перетягувати файли в Copilot і отримувати від асистента різні пропозиції щодо роботи з цими файлами. Підтримка Mixed Reality у Windows 11 буде припинена.

Офіційний реліз Windows 11 у версії 24H2 заплановано на осінь 2024 року. Відмова Microsoft від релізу Windows 12 цього року – хороша новина для власників старих комп’ютерів і ноутбуків, адже нова операційна система висувала б до пристроїв підвищені вимоги через розширену підтримку штучного інтелекту, а це значить, що виникли б складнощі з оновленням пристроїв, які їм не відповідають.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.