Microsoft Edge захопив майже 13% частки ринку браузерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome продовжує залишатися лідером ринку браузерів, але Microsoft Edge не здається і за останні два місяці значно зміцнив свої позиції. Згідно з недавнім звітом StatCounter, його частка на ринку настільних комп’ютерів зросла до 12,96 відсотка в січні 2024 року з 11,23 відсотка в листопаді 2023 року.

Два місяці тому, у листопаді 2023 року, Safari був на другому місці після Chrome. Але після цього його вплив на користувачів настільних комп’ютерів різко впав, що дало Edge більше можливостей для зростання на ринку настільних комп’ютерів. Частково це зростання зумовлене численними поліпшеннями в Edge та інтеграцією Copilot.

Як було сказано, частка Microsoft Edge для настільних комп’ютерів становить 12,96% ринку, що на 1,06 відсоткових пункти більше, ніж у грудні. Safari від Apple зберігає третю позицію з часткою 8,83%, знизившись на 0,13%. Firefox посідає четверте місце з 7,57%, знизившись на 0,05 пункта. Замикає п’ятірку лідерів Opera з часткою 3,23%, водночас у неї спостерігається найбільш істотне зниження на 0,57%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча Microsoft Edge наздоганяє, його частка на ринку, включно з мобільними телефонами і планшетами, не дуже хороша. Згідно зі звітом StatCounter за всіма платформами, Edge, як і раніше, застряг на третьому місці з часткою ринку 5,36 відсотка, тоді як Safari стабільно утримує друге місце з часткою ринку 18,82 відсотка.

Частки ринку мобільних пристроїв і планшетів не вражають, але демонструють невелике і стійке зростання. Основна причина цього – масове домінування Chrome, Safari та Samsung Internet, які подобаються багатьом користувачам пристроїв Android та iPhone.

Однак, завдяки новим функціям Microsoft Edge може зайняти більшу частку ринку в найближчі місяці. Наприклад, у Microsoft Edge 121, який тепер доступний для стабільного каналу, додано підтримку форматів файлів AVIF і AV1, щоб прискорити завантаження сторінок.

Ось список усіх інших поліпшень в Edge 121:

  • нова функція політик захисту веб-сайтів від помилок, яка попереджатиме користувачів, якщо вони неправильно вводять популярний домен, щоб запобігти їхньому відвідуванню і введенню своїх даних на шкідливій сторінці.
  • можливість адміністраторами додавати організації, використовуючи ідентифікатори Entra. Вони можуть налаштувати логотип і додати назви та кольори профілів, щоб зробити профілі більш помітними. Крім цього, в цю версію додано шість нових оновлень безпеки.

Крім того, як помітили деякі користувачі, Edge для Android тестує підтримку розширень. Користувач може додати популярні розширення для блокування реклами, змінити макети сторінок і налаштувати їх так само, як версію для настільних комп’ютерів. Таким чином, Edge приєднається до невеликої кількості мобільних браузерів, що пропонують підтримку розширень.

Варто зазначити, що ця функція не реалізована в стабільній версії, але коли вона з’явиться, то напевно відверне увагу деяких користувачів від Chrome, який досі ігнорував розширення на мобільних пристроях.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.