Edge більше не буде єдиним браузером на базі Chromium, сумісним із ПК на базі ARM

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ви вперше запускаєте комп’ютер, перше, що обов’язково зробите, – це відкриєте Edge, щоб завантажити свій улюблений веб-браузер.

У більшості випадків це Chrome. Це пов’язано з тим, що браузер Google є рішенням за замовчуванням для багатьох користувачів, які в гіршому випадку звертаються до іншого програмного забезпечення, заснованого на його засобі візуалізації. Широка панель опцій, якої ніколи не було у власників ПК з чипом ARM. Принаймні, дотепер.

Ви коли-небудь пробували використовувати Chrome на Windows ARM? Досвід далекий від оптимального, оскільки у нього ще немає версії, спочатку сумісної з версією ОС Microsoft. Тому ми повинні задовольнятися запуском браузера Google для x86, що негативно позначається не тільки на його продуктивності, а й на деяких його функціях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фактично, жоден інший браузер на базі Chromium не підтримує Windows ARM. Винятком є тільки Edge, оскільки компанія з Редмонда подбала про те, щоб її програмне забезпечення було сумісне з новим типом ПК. Зі свого боку, Mozilla вже деякий час тому зробила рішучий крок уперед із Firefox, зрештою залишивши користувачам лише невеликий вибір.

Однак усе має змінитися, оскільки якийсь Педро Хустор на X.com (раніше Twitter) виявив, що Google розробляє версію свого програмного забезпечення для ARM64. Це, як і раніше, канарська версія, в основному призначена для розробників, але повністю працездатна і доступна для всіх. Досить, щоб надихнути Brave, Opera і компанію, які можуть швидко наслідувати приклад каліфорнійського гіганта.

Очевидно, що Google не починає з нуля. Компанія звикла розробляти інструменти для комп’ютерів з чіпами ARM, таких як смартфони та інші пристрої Chromebook. Ба більше, Chromium уже кілька років випускає свої власні версії, сумісні з Windows ARM, і в кінцевому підсумку це було лише питання часу, коли Chrome висунув ніс на платформу.

Можливо, фірмі Mountain View знадобилася дійсно вагома причина, щоб зважитися на цей крок. Чи переконали її новітні чипи Qualcomm? Чи участь NVIDIA та AMD у перегонах спонукала вирушити в пригоду, яка обіцяє бути захопливою? У будь-якому разі, інші розробники приєднуються до нього, наприклад CPUID, який продовжує розробляти своє програмне забезпечення за межами платформ x64 / x86.

Повнофункціональний і зручний, Google Chrome зарекомендував себе як безкоштовний довідник із веб-браузерів і посідає чудові позиції порівняно з іншими флагманськими додатками, такими як Mozilla Firefox і Microsoft Edge (колишній Internet Explorer). На додаток до своєї версії для Windows, Mac і Linux для ПК каліфорнійська фірма також пропонує мобільну версію, сумісну з Android і iOS.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.