У Google Chrome з’являться три нові функції штучного інтелекту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з інформацією, наданою інтернет-ресурсом Engadget, у популярному браузері Google Chrome з’являться три нові функції, які будуть пов’язані зі штучним інтелектом. Йдеться про органайзер вкладок, помічника з написання тексту, а також можливість налаштування ілюстрацій і тем. У комплексі це має вплинути на простоту користування браузером, тобто він стане дещо зручнішим.

Органайзер вкладок (Tab Organizer)

Ця функція (завдяки використанню вбудованого інтелекту) здатна без участі користувача класифікувати різні вкладки, відкриті у вікні браузера, а також створювати групи. Для цього достатньо натиснути на кнопку “Упорядкувати схожі вкладки”, після чого, за допомогою штучного інтелекту, відбудеться об’єднання відкритих сторінок залежно від їхньої тематики.

Текстовий помічник (Help Me Write)

Новий текстовий помічник Chrome також може мати практичне застосування. Він буде запущений як експериментальний інструмент, який допоможе користувачам створювати тексти, включно з постами в соціальних мережах. Щоб увімкнути цю функцію, потрібно вибрати Help Me Write, щоб інструмент закінчив ваш текст або запропонував варіанти його продовження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Chrome Theme Store

Подібна функція вже давно присутня в багатьох інструментах Google, на кшталт Mail або Docs. Тепер вона дісталася і до браузера Chrome. Вона дає змогу персоналізувати візуальні ефекти, змінюючи колірну палітру браузера залежно від уподобань конкретного користувача. Щоб нею скористатися, достатньо натиснути на кнопку “Налаштувати Chrome”, що знаходиться збоку, після чого ШІ створить бажану тему.

Для активації цього вельми зручного функціоналу достатньо натиснути на перемикач Experimental AI, який розташовується в “Налаштуваннях”.

Очевидно, впровадження нових ШІ-можливостей у Chrome має зміцнити його перевагу над своїм потенційним конкурентом від компанії Microsoft – браузером Bing. Наразі Chrome є лідером ринку браузерів, істотно випереджаючи аналогічні продукти від інших компаній.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.