Браузер Google Chrome серйозно оновився: що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google презентувала 121-шу версію браузера Chrome. Оновлення привносить три функції, кожна з яких працює на базі штучного інтелекту.

Ці ШІ-функції Google Chrome вже доступні на комп’ютерах з Windows або macOS:

ШІ-шпалери – користувач може за допомогою нейромереж згенерувати шпалери, які потім будуть встановлені на стартову сторінку браузера. Для цього на сторінці “Нова вкладка” виберіть “Змінити тему” і натисніть “Створити за допомогою AI”; Автоматичне групування вкладок – нейромережі навчилися самостійно групувати вкладки. Можна швидко розхламити верхню частину браузера, якщо для роботи потрібно багато відкритих сторінок. Щоб скористатися, потрібно натиснути на будь-яку вкладку правою кнопкою миші і вибрати “Організувати схожі вкладки”; Генератор тексту – вбудований чат-бот Google Chrome допоможе скласти грамотний пошуковий запит або написати лист на пошту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перші дві опції вже доступні в бета-версії Chrome. Їх можна примусово ввімкнути через приховані налаштування (chrome://flags у пошуковому рядку), виконавши пошук за словами artificial intelligence або ai. Генератор текстів з’явиться в браузері тільки в лютому 2024 року.

Першими доступ до нововведень отримують користувачі зі США. Найближчими місяцями нововведення з’являться й у жителів інших країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.