Windows 11 отримає підтримку швидкісного стандарту USB 4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У каналі оновлень Windows для розробників з’явилася тестова збірка Windows 11 Insider Preview 23615. Вона отримала кілька нових функцій, найбільш значущою з яких стала підтримка другої ревізії стандарту USB 4, що забезпечує високу пропускну здатність.

Зараз стабільна версія Windows 11 некоректно визначає нові роз’єми USB 4 Type-C і обмежує їхню пропускну здатність до 40 Гбіт/с. Після оновлення цей показник має збільшитися вдвічі, до 80 Гбіт/с. З інших нововведень збірки в компанії відзначили оновлене меню “Поділитися” в браузерах, яке тепер пропонує відправити запис або файл у Gmail, LinkedIn, WhatsApp, X і Facebook.

Інше нововведення, що готується, – автоматичний запуск ШІ-помічника Microsoft Copilot після ввімкнення комп’ютера. Зазначається, що для роботи цієї функції ПК має бути підключений до монітора діагоналлю щонайменше 27 дюймів і роздільною здатністю по ширині від 1920 пікселів. Інші, не настільки значні зміни перераховані в блозі Windows.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.