Google Chrome тепер перевіряє скомпрометовані паролі у фоновому режимі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами Google, функція Chrome Safety Check буде працювати у фоновому режимі, щоб перевірити, чи не були скомпрометовані паролі, збережені у веб-браузері.

Chrome також попередить користувачів настільних комп’ютерів, якщо вони використовують розширення, позначені як небезпечні (віддалені з Інтернет-магазину Chrome), останню версію Chrome або якщо увімкнено режим Safe Browsing для блокування сайтів зі списку потенційно небезпечних сайтів Google.

“Перевірка безпеки для Chrome на настільних комп’ютерах тепер виконуватиметься автоматично у фоновому режимі”, – сказав . менеджер із продуктів групи Chrome Сабіна Борсай. “Ці попередження будуть з’являтися в меню з трьома точками в Chrome, щоб ви могли вжити заходів”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Google розширить функціональність Safety Check, щоб автоматично відкликати дозволи, такі як доступ до розташування користувача або мікрофону для сайтів, які давно не відвідували.

Safety Check також буде оновлено, щоб відзначати менш активні сайти з надмірною кількістю повідомлень та дозволяти користувачам швидко відключати їх.

Представлений у грудні 2020 року Safety Check порівнює облікові дані для входу в систему з тими, що були розкриті в результаті витоку даних. Вона також перевіряє слабкі та легко вгадувані паролі, які піддають користувачів атакам перебору або спробам злому паролів.

У найближчі тижні Google також надасть нову функцію Chrome, що дозволяє користувачам настільних комп’ютерів зберігати групи вкладок та відновлювати перегляд на інших настільних пристроях.

Елементи керування продуктивністю Chrome, такі як режим збереження пам’яті, також будуть оновлені та отримають більше інформації про те, як вони забезпечують більш плавну роботу браузера.

“Нещодавно ми додали докладнішу інформацію про використання пам’яті вкладками при наведенні на них курсору в режимі Memory Saver, у тому числі про потенційну економію пам’яті, коли вони стають неактивними. Крім того, ми спростили завдання вказівки сайтів, які завжди повинні залишатися активними”, – каже Борсай.

Google ще більше зміцнив інтернет-безпеку користувачів Chrome: тепер автоматичне оновлення всіх небезпечних HTTP-запитів до HTTPS.

Обмежене поширення цієї функції почалося в липні, але з жовтня 2023 року вона стала доступна всім користувачам у каналі Stable.

У вересні компанія також оголосила, що функція Safe Browsing дозволяє захист від фішингу в режимі реального часу для всіх користувачів, використовуючи список URL, що локально зберігається, відомих як шкідливі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.