Штучний інтелект всюди: названо ключові особливості Windows 12

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Інсайдери поділилися з журналістами сайту Windows Central подробицями розробки операційної системи Windows 12. Microsoft створює її з упором на всеосяжне використання можливостей штучного інтелекту і нейромереж.

Реклама

Найпомітнішим нововведенням має стати нейромережевий помічник Copilot, який, крім іншого, допомагатиме користувачеві знаходити потрібну інформацію. Наприклад, людина зможе писати або говорити їй “Знайди документ, який мені надіслали у WhatsApp кілька днів тому” – і Copilot знайде цей документ або запропонує кілька варіантів, навіть не вимагаючи ім’я відправника і точну назву файлу.

Copilot також запам’ятовуватиме, з якими сайтами і застосунками взаємодіяв користувач і дасть змогу прокручувати шкалу часу, щоб повернутися до потрібної інформації. Наприклад, при введенні запиту “фінанси у 2024 році” помічник покаже на екрані історію веб-серфінгу і локального використання файлів, пов’язані з цією інформацією. Нейромережі відповідатимуть у Windows 12 і за інші завдання. Наприклад, вони зможуть збільшувати якість зображення в іграх і відео та здійснювати голосовий або субтитровий переклад з однієї мови на іншу в режимі реального часу. Власники підписки Windows 365 отримають доступ до нейромережевих інструментів, вбудованих в офісні та корпоративні додатки.

За чутками, анонс Windows 12 відбудеться в червні 2024 року, після чого учасники програми Windows Insider почнуть отримувати попередні тестові збірки. Реліз цієї операційної системи відбудеться в жовтні того ж року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: