У користувачів Windows 10 і 11 злітає активація старими ключами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У середині жовтня Microsoft закрила лазівку для дешевого отримання ліцензії Windows 10 і 11. Вона дозволяла користувачам активувати ключі для старих Windows 7, 8 і 8.1 і безкоштовно оновлюватися до актуальної системи. Оскільки ключі активації застарілих систем коштують істотно дешевше, користувачі могли економити на ліцензії. Відмова від цієї системи спричинила проблеми не тільки в тих, хто не встиг скористатися лазівкою, а й у тих, хто оновився давно і легально.

Як пише Neowin з посиланням на кілька повідомлень постраждалих, у користувачів почала злітати активація Windows після оновлення BIOS або встановлення нових компонентів у ПК. Найгірше те, що ключ від старої системи, прив’язаний до акаунту Microsoft, більше не підходить для активації Windows 10 або 11. У підсумку у постраждалих користувачів три варіанти: користуватися неактивованою системою з обмеженнями, купити нову ліцензію або звернутися до нелегальних методів.

Microsoft підтвердила, що оновлення BIOS або заліза не має позбавляти користувачів ліцензії. Одному з користувачів співробітник техпідтримки повідомив, що такого не повинно було статися, але він не може нічого зробити, оскільки ключі від Windows 7 більше не можуть бути використані для активації Windows 10.

Білл Бабонас, головний менеджер з продукту в Windows, дав такий коментар The Verge: “Microsoft знає про ці повідомлення клієнтів і проводить розслідування. Клієнтам, які відчувають технічні труднощі, слід звернутися до служби підтримки”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Терміни виправлення цієї проблеми поки не називаються: постраждалим користувачам залишається тільки чекати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.