Windows 11 Moment 4 уже доступна. Що в ній нового

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Microsoft випустила стабільну версію патча Moment 4 для Windows 11. Апдейт привносить кілька помітних нововведень, включаючи швидке завершення програм без запуску диспетчера завдань, оновлений «Провідник» із підтримкою архівів та Windows Copilot для версій Insider Preview.

Реклама

Новий «Провідник» отримав свіжий інтерфейс, який відповідає концепції WinUI, а також кілька функціональних змін. Наприклад, адресний рядок тепер може розпізнавати хмарні папки Microsoft OneDrive, а в файловому менеджері з’явилася галерея з фотографіями. Вона відображає всі зображення, доступні у звичайній програмі «Фотографії». Крім того, «Провідник» навчився розпаковувати більше типів архівів : 7Z, RAR, TAR, TZST, TGZ та інші.

На панелі завдань можна завершити роботу програми за допомогою контекстного меню без запуску диспетчера завдань. Крім того, Windows навчилася визначати банери, що відволікають: якщо користувач не реагує на спливаючі повідомлення, ОС «заглушить» їх і буде безшумно поміщати в центр повідомлень.

Серед нових функцій безпеки – безпарольний доступ до додатків і сайтів через зовнішні ключі і Windows Hello (відбиток пальця, PIN-код, сканування обличчя). Наприклад, можна підключити зовнішній ключ до Edge та заходити на сайти без пароля за допомогою відбитка пальця. Також з’явилася можливість швидкого створення резервної копії додатків для подальшого розгортання на новому ПК. Також можна скопіювати налаштування системи та навіть розташування програм у меню швидкого доступу.

Зрештою, для корпоративних користувачів з’явилося швидке перемикання на хмарний ПК з Windows 365 . Серед інших нововведень згадуються керування всіма технологіями просторового звуку з панелі гучності, Windows Copilot у версії Insider Preview та ряд інших функцій. Щоб встановити апдейт, потрібно увімкнути опцію «Отримувати останні оновлення, як тільки вони будуть доступні» на головній сторінці «Центру оновлень».

Докладніше дізнатися про всі зміни можна за цим посиланням .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: