Останнє оновлення Windows 10 виявилося проблемним

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft усунула проблему, через яку оновлення безпеки Windows 10, випущені раніше цього місяця, завершувалися з помилкою 0x8007000d.

Для систем, порушених цією проблемою, зокрема Windows 10 21H2 та Windows 10 22H2, оновлення безпеки KB5031356 не встановлювалися, незважаючи на відображення шкали установки.

Компанія визнала наявність проблем у п’ятницю, підтвердивши скарги користувачів, які з’являлися з минулого вівторка з вівторка, та заявивши, що спроба встановити оновлення вручну також неможлива.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Microsoft отримала повідомлення про проблему, через яку оновлення Windows, випущені 10 жовтня 2023 (KB5031356), не можуть бути встановлені. Спочатку пристрої можуть відображати прогрес, але потім не можуть завершити встановлення, заявили в Microsoft. — Згідно з нашими звітами, однією з найпоширеніших помилок є помилка 8007000D (ERROR_INVALID_DATA). Цю помилку можна знайти у поданні Windows Update у розділі «Установки системи», вибравши “Історія оновлень”».

Microsoft вирішила цю проблему на вихідних за допомогою відкату відомих проблем (Known Issue Rollback), функції Windows, що дозволяє скасувати помилкові оновлення, які не пов’язані з безпекою, які поширюються через Windows Update.

Виправлення може тривати до 24 годин. Користувачі також можуть перезавантажити пристрої з Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.