Google випустила Chrome 118. Що нового

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google відкрила доступ до нової стабільної версії браузера Chrome 118, яка виправляє двадцять вразливостей безпеки і пропонує кілька нових функцій. Серед них є озвучування тексту в режимі читання і підтримка ключів доступу у зв’язці з iCloud.

До списку виправлених вразливостей увійшла CVE-2023-5218, яка порушує роботу однієї з основних функцій безпеки Chrome – “суворої ізоляції сайту”. Вона була представлена в 63-й версії браузера і стала частиною технології віртуалізації, за допомогою якої браузер запускає сайт в ізольованій від системи “пісочниці”. Тому оновлення рекомендується встановити якомога швидше.

До того ж з’явилася підтримка технології Encrypted Client Hello (ECH), або Secure SNI. Вона приховує імена хостів від провайдера та інших учасників ланцюжка з’єднання, здатних відстежувати трафік. Також у розділах “Безпека” і “Посібник із конфіденційності” наочніше описано рівні використовуваного захисту та їхні параметри. Інша функція в контексті безпеки – автоматична деактивація шкідливих розширень незалежно від джерела встановлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З нових функцій у компанії відзначають і читання статей вголос. Тепер ця можливість доступна у звичайному режимі читання і дає змогу відтворити статтю без озвучування рекламних банерів. Також з’явилася підтримка ключів доступу у зв’язці з iCloud – тепер Chrome зможе використовувати їх нарівні зі збереженими паролями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.