Microsoft хоче, щоб ви дізналися більше про нові функції Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft експериментує з різними підходами до ознайомлення нових користувачів із можливостями Windows 11 одразу після завершення початкової інсталяції, що також відомо як “досвід із коробки” (OOBE).

Наразі нова технологія OOBE тестується на обмеженій кількості інсайдерів у каналі Canary Channel і спрямована на більш ефективне освоєння операційної системи.

Під час встановлення Windows 11 користувачі незабаром можуть зіткнутися зі сторінкою “Let’s Customize Your Experience” у режимі OOBE. Тут можна вибрати “намір” використання пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обраний намір – наприклад, “Намір розробки” – вплине на те, що користувач побачить, уперше потрапивши на робочий стіл. При виборі “Наміру розробника” користувач потрапляє в Dev Home – платформу, призначену для допомоги розробникам у вирішенні різних завдань і використанні різних інструментів.

Для користувачів, зацікавлених у ширшому знайомстві з операційною системою, автоматично запускається додаток “Початок роботи”. Цей додаток слугує персональним гідом новими можливостями Windows 11 і демонструє Dev Home для тих, хто обрав “Намір розробника”.

Для користувачів, які обрали опцію “Відновлення” під час OOBE, додаток “Початок роботи” буде запущено після другого входу в систему.

Додаток пропонує індивідуальний маршрут, у якому пояснюються основні додатки та налаштування. Крім того, він повідомить користувачеві про те, що пристрій було відновлено, і підкаже, як отримати доступ до відновлених додатків через меню “Пуск” або панель завдань.

Ідея цих нових функцій полягає в тому, щоб запропонувати користувачам більш персоналізований і освітній досвід.

Microsoft сподівається, що ці можливості допоможуть новим користувачам не тільки завершити налаштування пристрою, а й краще пізнати можливості Windows 11.

З огляду на те, що ці можливості перебувають на стадії тестування і доступні обмеженій кількості користувачів, цілком імовірно, що Microsoft буде доопрацьовувати їх на основі відгуків, перш ніж зробити їх більш доступними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.