У Google Chrome з’явилася опція, яка розлютить вас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google почала впроваджувати нову політику стеження за користувачем у браузер Chrome. Про це пише ZDNet.

Згідно з джерелом, йдеться про власну програму Google під назвою “Підвищена конфіденційність реклами”. Компанія відходить від традиційного використання cookie-файлів для відстеження дій користувача і впроваджує власний стандарт збору даних.

Підпишіться на iGuides у Telegram, щоб дізнатися про все першим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча назва говорить про приватність, сама опція, по суті, дає веб-сайтам можливість збирати історію ваших відвідувань у Chrome і показувати рекламу на її підставі. Про те, що фіча прийшла у ваш браузер, можна дізнатися за незвичайним діалоговим вікном після його чергового оновлення.

Якщо спростити, то Google “примазалася” до ваших даних за допомогою нової системи стеження – тобто тепер вона дала сама собі право збирати, аналізувати і продавати дані про ваші дії в мережі.

Google пише “Ви можете внести зміни до налаштувань Chrome”, водночас нова програма збору даних залишається увімкненою при натисканні єдиної кнопки “Зрозуміло”. Компанія явно розраховує на те, що більшість користувачів не захочуть занурюватися в тему і лазити в налаштуваннях.

Відключити нову політику збору інформації Chrome все ж можна:

  • Відкрийте “Налаштування” → “Конфіденційність і безпека”
  • Виберіть “Конфіденційність у рекламі”
  • Вимкніть усі три параметри на цій сторінці.

Після вимкнення сайти все одно зможуть стежити за вами, але лише за допомогою “старих-добрих” методів, наприклад, cookie. Сам Chrome при цьому нічого не отримає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.