Прощавай, WordPad: через 30 років текстовий редактор повністю видалять із Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1 вересня Microsoft оголосила, що в наступному оновленні вона прибере з Windows одну зі своїх знакових програм. Йдеться про текстовий редактор WordPad. Хоча ним уже мало хто користується, а саме ПЗ давно не оновлювалося, раніше з цим додатком доводилося мати справу практично всім.

WordPad – це стандартний додаток для складного редагування тексту. Уперше він з’явився 1995 року (разом із Windows 95) і слугував там основним редактором документів, даючи змогу форматувати текст, розміщувати зображення і посилання всередині файлу.

WordPad – усі користувалися, ніхто не пам’ятає

Однак часи змінилися, і старий WordPad став, по суті, марною програмою. Блокнота достатньо для редагування найпростішого тексту, а для розширеної роботи з документами у нас є безліч набагато зручніших альтернатив. Від стандартного Microsoft Word, до безкоштовних замінників: наприклад, LibreOffice, FreeOffice, OnlyOffice. Редмондський гігант, найімовірніше, дійшов аналогічних висновків:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“WordPad більше не оновлюється і буде видалений у майбутній версії Windows. Для документів із форматованим текстом, таких як .doc і .rtf, ми рекомендуємо Microsoft Word. Для простих текстових файлів, таких як .txt, ми рекомендуємо використовувати Блокнот Windows” – сказано в блозі компанії.

Зазначимо, що користувачі не завжди погоджуються з планами компанії. У 2017-му Microsoft заявляла про припинення підтримки Paint, але зіткнулася з критикою і, навпаки, почала активніше випускати оновлення, додавши редактор у Windows Store. Але це, очевидно, не той випадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.