Програми

Google Chrome запропонує функцію попереднього перегляду посилань при наведенні на них курсору миші

Share

Компанія Google має намір удосконалити браузер Chrome, впровадивши в нього нову функцію “Попередній перегляд посилань”. Ця функція, що перебуває на стадії розроблення для настільних комп’ютерів, може істотно змінити взаємодію користувачів із веб-контентом.

Функція Link Preview дає змогу користувачам переглядати невелике спливаюче вікно з попереднім переглядом веб-сторінки, просто клацнувши або навівши курсор на гіперпосилання.

У результаті користувач отримує можливість ознайомитися зі змістом сторінки, на яку веде посилання, і прийняти рішення про те, чи відкривати сторінку повністю, чи продовжити перегляд. Це не тільки економить час, а й оптимізує використання даних, запобігаючи непотрібному завантаженню небажаного контенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед варіантів, описаних у документах розробника, є можливість відкривати попередній перегляд у новій вкладці або на бічній панелі, що ще більше розширює можливості перегляду веб-сторінок.

Один з інтригуючих підходів, детально описаних Google, – це ідея “Ефемерних вікон і вкладок”. Ця концепція, натхненна функцією ефемерних вкладок Chrome для Android, передбачає впровадження ефемерного/тимчасового вікна, що містить кілька вкладок попереднього перегляду всередині кожної стандартної вкладки.

З практичної точки зору, коли користувач вирішує повністю вивчити сторінку з попереднім переглядом (так звана вкладка 2), він може перейти на нову вкладку, де вкладка 2 буде відокремлена від ефемерного/тимчасового вікна та перетворена на звичайну вкладку в поточному вікні.

Ця функція підвищує ефективність роботи з сайтом, даючи змогу користувачам переглядати вміст до того, як вони повністю зануряться в нього, що дає змогу доопрацювати його відповідно до своїх інтересів і вимог.

Питання конфіденційності та безпеки

Розробник Google Chrome Такаші Тойошима також відповів на запитання про те, як ця функція вплине на безпеку і конфіденційність. Він визнав побоювання з приводу можливого використання цієї функції, наприклад, запуску шкідливого JavaScript у вікні попереднього перегляду.

Тойошима запевнив користувачів, що функція буде захищена механізмами контролю можливостей, які вже використовуються в технології попереднього перегляду. Детальний опис поведінки функції наразі обговорюється з командами безпеки та конфіденційності Google.

Крім того, розробник зазначив, що Google має намір запровадити суворі обмеження на міжсайтову активність і розглянути можливість введення більш чіткої вимоги до дії користувача для запуску попереднього перегляду. Крім того, для користувачів, яким важлива конфіденційність, буде доступне налаштування, що дає змогу відключити цю функцію.

По суті, мета Google – надати безпечнішу та ефективнішу альтернативу поширеній практиці відкриття кількох вкладок для перевірки підстатей або попереднього завантаження контенту.

Наразі Google проводить внутрішні дослідження нового дизайну Chrome, і поки невідомо, коли він почне поширюватися серед користувачів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    У Google Chrome 126 з’явиться вбудований штучний інтелект Gemini Nano

    На конференції I/O 2024 компанія Google оголосила, що в браузері Chrome 126 буде інтегрований ІІ…

    16.05.2024

    TrendForce: у 2024 році ринок OLED-моніторів зросте більш ніж на 160%

    Як повідомляє команда аналітичної компанії TrendForce, у 2024 році постачання OLED-моніторів значно зросли — якщо…

    16.05.2024

    Представлений смартфон Sony Xperia 1 VI з основною камерою 48 Мп

    У середу компанія Sony провела віртуальний захід, на якому анонсувала нові смартфони лінійки Xperia. Чільне…

    16.05.2024

    Samsung знову надсміхається над Apple у новій рекламі

    Samsung зробив це знову. Компанія, яка вважає Apple своїм конкурентом і основним клієнтом, має історію…

    16.05.2024

    Google Pixel 8a з першим оновленням отримує генератор шпалер на основі ШІ

    Світ смартфонів не стоїть на місці, і компанії постійно шукають нові способи здивувати та порадувати…

    16.05.2024

    Названо смартфони Nokia які отримають Android 15

    Nokia - один з небагатьох брендів, які пропонують на своїх смартфонах версію Android, близьку до…

    16.05.2024