З новою опцією WhatsApp вам більше ніколи не буде соромно за ваші фото та відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Популярний месенджер WhatsApp отримав нову опцію для відправки медіафайлів. Про неї пише 9to5Google.

Йдеться про стиснення фото перед надсиланням. Зазвичай месенджери роблять це, щоб прискорити вивантаження файлу і скоротити навантаження на свої сервери. Досі WhatsApp за замовчуванням стискав усі фотографії, через що знімок нерідко втрачав деталі і ставав “технічним”. Але тепер у користувачів з’явився вибір.

Згідно з джерелом, у WhatsApp з’явилася нова кнопка HD. Її можна побачити після входу в чат і вибору фотографії для відправки з галереї. Натиснувши на HD, ви можете відправити знімок у майже незмінній якості. Пізніше аналогічна функціональність стане доступна і для відео.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про нову функцію HD варто знати кілька нюансів. По-перше, швидкість надсилання і витрата трафіку на неї збільшиться. По-друге, знімок все-таки трохи стискається, але при цьому зберігає оригінальну роздільну здатність, тож факт стиснення практично не помітний.

Нова кнопка тестується з червня, а зараз про її впровадження офіційно оголосив Марк Цукерберг. Зазвичай нові функції розгортаються поступово, тож ви знайдете кнопку HD у своєму застосунку для iOS і Android протягом кількох тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.