Chrome 115 нахабно шантажує користувачів – браузер повністю блокується після оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google починає інтегрувати в Chrome свої ідеї щодо відмови від cookie-файлів. Про це пише Ghacks.

Згідно з джерелом, перший великий крок у цьому напрямку буде зроблено в оновленні Chrome 115, яке вийде днями. Після того як браузер оновиться, користувач побачить незвичайне діалогове вікно – його неможливо пропустити, закрити або ігнорувати, як зазвичай. Про таку поведінку браузера розповіли бета-тестувальники, які вже зіткнулися з версією 115.

Спливаюче вікно в Chrome 115 закликає користувача прийняти нові умови використання та збору даних у браузері. Поки ви не зробите цього, Chrome не дасть змоги здійснювати жодних маніпуляцій із собою: “спливанка” заморожує весь браузер, і навіть зміна розмірів його вікна блокується. Закриття і відкриття застосунку теж не врятує – вам доведеться вникнути в зміни і дати свою згоду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Суть нововведень – новий спосіб таргетування реклами. Від нього можна і відмовитися, але в такому разі вам доведеться прочитати ще одне блокуюче повідомлення і натиснути одну-єдину кнопку згоди з мінімальними вимогами браузера. Після цього з’явиться третє вікно, яке також вимагатиме ваших дій.

Варто зазначити, що Google діє досить агресивно і буквально змушує користувача зробити якийсь вибір. З іншого боку, абсолютно домінуюче становище Chrome дає компанії можливість так поводитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.