Google переосмислила розширення для Chrome. Ви не впізнаєте браузер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google готує значне дизайнерське нововведення в інтерфейс свого браузера Chrome. Про це пише 9to5Google.

Йдеться про абсолютно нову багатофункціональну бічну панель. Незабаром вона буде підтримуватися розширеннями Manifest V3, які зможуть підлаштовувати її під абсолютно різні завдання. Зараз бічна панель Chrome практично марна: вона пропонує лише закладки і список для читання.

Завдяки новому API бічної панелі Chrome вона може перетворюватися на міні-додатки, що корисно взаємодіють із поточною веб-сторінкою. Наприклад, у нього може бути вбудовано розширення-перекладач, словник, нотатки та багато іншого. А ще панель може відкриватися під час відвідування певної сторінки або ж залишатися відкритою на всіх сайтах. Також API дасть змогу налаштовувати зовнішній вигляд сайтів. Тут усе залежить від фантазії розробників розширень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google заявляє, що новий API істотно збагатить “подорож користувача в Інтернеті”. Його інструментарій дійсно дає змогу зробити веб-серфінг практичнішим, швидшим і зручнішим. Нововведення вже доступне в Chrome Beta 114, але, поки не з’являться розширення нового типу, спробувати його на практиці не вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.