Уся правда про Windows 12 – терміни релізу та очікувані функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft вже активно займається розробкою нової версії операційної системи Windows 12, яка незабаром прийде на зміну існуючій Windows 11.

Серед оновлень, які будуть впроваджені в Windows 12, плануються: оновлення екрану блокування і центру дій. Також, в нову систему можуть бути інтегровані технології штучного інтелекту, які допоможуть підвищити зручність використання операційної системи.

Загалом, Microsoft постійно продовжує працювати над поліпшенням своїх операційних систем, і запевняє, що Windows 12 буде новим кроком у цьому напрямку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Терміни релізу Windows 12?

Згідно з джерелами, наближеними до Microsoft, компанія планує випустити нову операційну систему в 2024 році, під кодовою назвою “Next Valley”, яка, ймовірно, буде названа Windows 12.

Зазвичай компанія випускає великі оновлення восени кожного року, тому, можна очікувати, що Windows 12 з’явиться саме в цей період. Однак, на лютий 2023 року, офіційно, Microsoft ще не анонсувала Windows 12 і не оголосила дату її виходу, тому можливе перенесення дати релізу або зміна назви операційної системи, як це було з Windows 10, яка була випущена замість Windows 9.

Очікувані функції Windows 12?

Нещодавно стали відомі подробиці про новий інтерфейс робочого столу, який Microsoft, можливо, запланувала для впровадження в Windows 12.

Витік інформації стався з головної доповіді, на конференції Microsoft. Під час презентації було продемонстровано зображення Microsoft Teams на робочому столі, виконане в стилі Windows 11. Однак, при більш пильному розгляді, можна було помітити деякі зміни, такі як:

  • плаваюча панель завдань
  • плаваюче вікно пошуку, розташоване по центру верхньої частини екрана
  • системні значки відображаються в правому верхньому кутку екрана поверх фонового зображення робочого столу
  • погода відображається у верхньому лівому кутку екрана, поверх фонового зображення робочого столу

Імовірно, це може бути прототип інтерфейсу Windows 12. Ймовірно, що це зображення було спеціально продемонстровано під час офіційної презентації Microsoft, і, таким чином, компанія навмисно підігріла інтерес ентузіастів до нової версії Windows.

Згідно з джерелами, це зображення відобразило задумки розробників, які Microsoft сподівається реалізувати в наступній версії операційної системи.

У Microsoft заявили, що вони також продовжуватимуть свою роботу над оновленням дизайну інших елементів Windows, як-от: екран блокування і центр повідомлень.

Розробники з Microsoft прагнуть створити універсальну оболонку, яка поєднуватиме в собі потреби сенсорного і традиційних інтерфейсів, керованих як мишею, так і клавіатурою.

Очікується, що плаваюче вікно пошуку матиме функції штучного інтелекту.

Microsoft також оголосила про плани інтеграції чат-бота ChatGPT в Bing і оснащення пакета Microsoft Office функціями штучного інтелекту.

Але, питання про те, чи буде новий інтерфейс робочого столу, згаданий на конференції Microsoft, справді впроваджений у Windows 12, все ще залишається відкритим…

Очікується, що Windows 12 буде поширюватися безкоштовно для сумісних пристроїв, і це припущення ґрунтується на минулому досвіді компанії Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.