У провіднику Windows 11 з’явився новий додаток “Галерея”. Як вона працює

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft вирішила спростити перегляд фотографій та картинок у Windows 11. Остання версія ОС, доступна для учасників програми попереднього тестування, містить нову функцію – «Галерею», яку вбудували прямо в навігаційну панель провідника.

Програма «Галерея» з’явилася у Windows Insider Build 23435. За замовчуванням вона відображає фотографії з папки «Зображення», яка надається кожному обліковому запису користувача. Додатково можна буде прив’язати перегляд фото зі смартфона через хмару OneDrive, а також відзначити будь-які інші папки, які мають відображатись у галереї.

На відміну від «зображень», куди виводяться звичайні іконки файлів, фотографії в «Галереї» відображатимуться у вигляді великих прев’ю з можливістю зручного пошуку та сортування за датами. Також «Галерея» з’явиться як опція у діалоговому вікні вибору файлів, що має спростити прикріплення зображень до електронних листів, презентацій PowerPoint або їх публікацію в соціальних мережах.

Microsoft заявляє, що ця фіча впроваджується поступово і не буде відразу доступна для всіх інсайдерів Dev Channel. Натомість компанія має намір «відслідковувати відгуки та дивитися, що потрібно змінити, перш ніж поширити функцію серед усіх користувачів». Хоча це схоже на нововведення, яке готують для стабільних збірок Windows 11, «Галерея» все ще перебуває на стадії бета-тестування і може (теоретично) піти в брухт, якщо компанія отримає багато негативних відгуків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.