Windows 11 навчилася самостійно змінювати яскравість екранів ноутбуків і настільних ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська корпорація Microsoft вже проводить випробування нової технології адаптивного підстроювання яскравості дисплеїв для ноутбуків і звичайних ПК, яку в майбутньому планують впровадити в актуальну операційну систему Windows 11. Ба більше, відповідна функція вже з’явилася в одній зі свіжих збірок програмної платформи компанії, яку розробник поширює в рамках своєї інсайдерської програми.

Насправді нічого принципово нового в зазначеній технології немає. Наприклад, адаптивне налаштування яскравості вже багато років використовується в тих же смартфонах. Воно дає змогу автоматично змінювати ступінь яскравості екрана в безпосередній залежності від ступеня освітленості простору, що оточує користувача, тим самим домагаючись зниження навантаження на його очі і підвищуючи ступінь економії заряду акумуляторної батареї. Microsoft же тестує схожу технологію вже в складі ОС Windows 11, причому працювати вона повинна не тільки на ноутбуках, але і на персональних комп’ютерах користувачів.

Розробник назвав свою технологію САВС, а її головна відмінність полягає в тому, що реагувати вона буде не на ступінь освітленості навколишнього простору, а на характер відображуваного на дисплеї контенту. Наприклад, при відкритті вікна провідника або браузера на білому тлі система автоматично знизить яскравість підсвічування, щоб не підвищувати навантаження на батарею ноутбука і очі користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця функція в її більш ранніх версіях вже з’являлася в окремих збірках “вікон”, проте доступна вона була тільки користувачам ноутбуків і лише в тих випадках, коли пристрої працювали від вбудованого акумулятора. Але починаючи зі збірки 23424 вона буде працювати навіть при підключенні пристрою до розетки, а також на стаціонарних ПК. Причому, працювати вона зможе навіть на моніторах, не оснащених датчиками освітлення або веб-камерами, що виконують ту саму функцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.