Названо 4 безкоштовні програми для iMac, які будуть корисні щодня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на старання виробників гаджетів Apple, користувачі iMac знаходять у них недоліки. З якимись із них доводиться миритися. Однак є незручні недоробки, які можна легко виправити правильним додатком.

Розповідаємо про деякі з таких додатків.

PuntoSwitcher

Було таке, що ви забули поміняти розкладку з англійської на російську і почали писати. Глянули – а там абракадабра? Додаток безкоштовний і відмінно це виправляє. Він автоматично поміняє розкладку і конвертує “абракадабровий” текст. Перевага в тому, що там є “стоп” режими. Наприклад, у програмуванні текст має якраз такий вигляд, ніби ви забули поміняти розкладку або в тексті використовуєте слова, які змінювати не потрібно. Ви налаштовуєте застосунок, як потрібно вам. Натиснули кнопку – розкладка змінилася, знову натиснули – і слово не змінюється. Програми, в яких PuntoSwitcher не працюватиме, вносяться під час налаштування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

TimeOut

Це програма, яка контролюватиме час, проведений за монітором. Налаштовуєте час для роботи і час на відпочинок. У призначений момент екран затемнюється, змушуючи вас перерватися, розім’ятися. Можна встановити налаштування так, щоб у конкретних програмах ця перерва не вмикалася, наприклад, під час перегляду фільмів. Ви побачите статистику, датчик простою (якщо ви і так не працюєте, то перерва не вмикається). Є платна версія, де функціонал трохи ширший і налаштувань більше. Наприклад, графік фізичних вправ на період перерви. Але сьогодні про безкоштовну версію.

AlDente

Це програма, яка подбає про акумулятор вашого Mac. Вважається, що рівень заряду від 70 до 50% – це ідеально. На ділі виходить інакше. Постійно тримати на зарядці шкідливо для батареї, а ризик розрядки в невідповідний момент нічим не кращий.

Цей застосунок вирішує проблему. Підключаєте зарядку і налаштовуєте програму. Ви встановлюєте показники рівня заряду “від і до”. Коли Mac розрядиться до нижнього показника, то почне заряджатися, а коли дійде до верхнього – зупиниться.

CoconutBattery

Це програма, яка показує абсолютно всі показники вашої батареї. Ви знатимете кількість циклів заряджання, ресурс батареї, час автономної роботи, що залишився, статистику за минулий період, щоб ви могли оцінити швидкість зносу тощо.

Підключаєте iPhone до Mac по дроту – і ту саму інформацію зможете побачити і про акумулятор смартфона.

У кожного з цих додатків є платна версія, яка дає користувачеві додаткові можливості. Однак безкоштовної версії цілком достатньо, щоб керувати роботою пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.