Microsoft пообіцяла вирішити дратівливу проблему Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не секрет, що в Windows 11 не дуже зручно призначати додатки за замовчуванням – як з’ясувалося, про це знають і в самій Microsoft. Компанія поділилася планами щодо внесення змін до майбутніх патчів Windows 11 – одне з нововведень має частково виправити ситуацію, що склалася. Крім того, у звіті було згадано новий API, який зробить процес “прописки” ярликів на панелі завдань більш прозорим.

Зараз, щоб PDF-файли завжди відкривав браузер Chrome, потрібно вручну знайти і змінити відповідний пункт налаштувань. У блозі компанії сказано, що незабаром це зміниться: у Windows з’явиться новий універсальний ідентифікатор ресурсу (URI). Він дасть змогу розробникам скеровувати користувачів у потрібний розділ меню системи, щоб за кілька кліків змінити те, як Windows 11 обробляє певні посилання і файли.

Представники Microsoft також зазначили, що в одному з майбутніх оновлень усі додатки отримають єдиний API доступу до панелі завдань. З його допомогою програми автоматично виводитимуть інформативні підказки про намір софта закріпити свій ярлик на панелі швидкого доступу. Це дасть користувачам більше контролю над поведінкою додатків порівняно з різними галочками та дрібним шрифтом під час встановлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидві функції з’являться в каналі оновлень Windows Insider Dev найближчими місяцями. Дата їхнього релізу в стабільній версії ОС поки не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.