Якому користувачеві точно не підійде Linux замість Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За допомогою операційної системи Linux можна перетворити старий комп’ютер на новий. Річ у тім, що існують збірки, які відмінно працюють навіть на одноядерному ПК з 1 гігабайтом оперативної пам’яті. Linux здатний дати друге життя навіть дуже старому комп’ютеру, якому давно пора на звалище. А з сучасного заліза вийде досить потужна машина для роботи, адже “пінгвін” не такий вимогливий до ресурсів, як Windows.

Але Linux підійде не всім. Розглянемо це питання трохи глибше – буду радий вашій підписці на канал, у мене багато статей-роздумів на різні IT-теми.

Linux не підійде тим, хто:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використовує софт під Windows

Переважну більшість програм створено для Windows. Причина в її популярності. Під Linux є не всі програми. Якщо користувач працює з якимось певним софтом, аналогів якому немає в Linux, то така ОС йому не підійде. Буває таке, що документи, створені в Windows, можуть відкриватися з помилками або рудиментами в Linux. А ось вміст браузера працюватиме що в Linux, що в Windows однаково – багато розробників портують свій софт у браузер заради універсальності.

Лінується

Linux точно не для ледачих користувачів. Хоч переважну більшість функціоналу операційної системи і можна зробити без “танцю з бубном” у чорному вікні консолі, але буває таке, що потрібно розбиратися. Доведеться читати документацію, вводити різні команди, щось збирати, шукати. У Windows же все простіше – практично все робиться у віконному режимі, крім вже зовсім специфічних завдань.

Не знає англійської

Більшість операційних систем на базі Linux давно мають українську локалізацію, але це не означає, що всі програми будуть українською мовою. Якщо ви користуватиметеся постійно словником через незнання мови, то це займатиме багато часу. До того ж усі команди, які вводяться в консоль, йдуть англійською мовою.

Сюди ж додамо те, що світова спільнота Linux також спілкується англійською – профільні форуми з максимумом потрібної інформації доступні саме цією мовою. Звичайно, є і україномовна спільнота, але контенту англійською більше через те, що користуються Linux’ом юзери з різних країн.

Любить грати в ігри

Не всі ігри підуть під Linux – сучасні шедеври гейм-індустрії точно будуть недоступні для такої системи. А який-небудь старий-добрий Counter Strike може побігати і під Linux – потрібно завантажити відповідну збірку. Операційна система з логотипом пінгвіна точно не для ігор.

Використовує різні пристрої з комп’ютером

Річ у тім, що не всі виробники створюють драйвери під Linux. Приміром, ви придбали дуже круту конференц-камеру для свого ПК, щоб робити стріми або спілкуватися у високій якості. Максимум із камери можна вичавити, якщо використовуєте рідний софт, якого може не бути під Linux. Цей нюанс потрібно також враховувати при зміні операційної системи.

Можна було ще придумати з десяток пунктів, але мені здається, що я описав усе найголовніше. Якщо вам є що додати – чекаю в коментарях. Часом з них можна отримати більше інформації, ніж зі статті, адже одна голова добре, а дві ще краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.