Нова бета-версія WhatsApp тестує функцію закінчення терміну дії груп

FILE - The WhatsApp icon is seen on an iPhone in Gelsenkirchen, Germany, on Nov. 15, 2018. People around the world are reporting problems sending and receiving messages on the popular chat app WhatsApp. According to Downdetector, which tracks outage reports, people started reporting problems around 3 a.m. EDT. on Tuesday, Oct. 24, 2022. (AP Photo/Martin Meissner, File)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp запровадив функцію зникаючих повідомлень ще у 2020 році, але це стосувалося лише чатів один на один. Функція груп, термін дії яких закінчується, зараз знаходиться в процесі розробки, оскільки вона була помічена в додатку TestFlight з бета-версією WhatsApp для iOS 23.5.0.070.

Як ви можете бачити на скріншоті, функція доступна в налаштуваннях групи, і вона дозволяє вам вибрати часовий проміжок закінчення терміну дії – день, тиждень або користувацьку дату.

Важливе зауваження: хоча цей параметр знаходиться в налаштуваннях групи, він застосовується лише до ваших власних повідомлень. Отже, якщо інші учасники групи також не встановили термін дії, вони залишатимуться в групі, а їхні повідомлення будуть видимими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, ви завжди можете передумати – ви можете скасувати термін дії в будь-який момент, і навіть якщо ви забудете це зробити, WhatsApp попросить вас підтвердити, перш ніж видалити ваші повідомлення.

Це може виявитися корисним інструментом для очищення вашого акаунта WhatsApp. Старі, більш неактуальні групи можна автоматично видалити, що також звільнить місце в сховищі, яке вони використовували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.