Користувачі старих Windows дуже ризикують. Причин кілька

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.
Найбільші світові розробники браузерів відмовилися підтримки версій Windows 7 і 8.1. Крім складнощів з роботою пошукових систем, користувачі можуть зіткнутися з підвищеним ризиком проникнення зловмисників у систему. У таких комп’ютерів налічується близько 50-60 мільйонів. 

Про це повідомляють «Известия», посилаючись на думку експертів із кібербезпеки «Лабораторії Касперського». Серед таких браузерів виявилися Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera та Google Chrome. У користувачів цих пошукових систем у зв’язці зі старими операційними системами частина сайтів можуть відображатися некоректно або зовсім перестати відкриватися. 

Реклама

Також через відсутність оновлень безпеки, зловмисникам буде простіше отримати управління над комп’ютером жертви та доступ до важливих персональних даних. 

Фахівці з безпеки пояснюють: 

«Людині достатньо перейти за посиланням на шкідливий сайт або зайти на легітимний зі шкідливим банером, і зловмисники вже зможуть отримати повний контроль над комп’ютером».

Теоретично, розробники браузерів можуть випустити автоматичне оновлення, яке заблокує можливість використання пошукових систем на старих ОС Windows, з метою убезпечити користувачів від несанкціонованого проникнення хакерів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ