Програми

Google додала до браузера Chrome найбільш довгоочікувану функцію

Share

У веб-браузері Google Chrome для смартфонів, планшетів та комп’ютерів є функція збереження паролів. Вона дозволяє економити багато часу, оскільки інтернет-браузер запам’ятовує введені паролі, щоб їх потім не доводилося щоразу вводити заново. Але якщо функція автовставки працює автоматично, заощаджуючи чимало часу і сил, то у випадку з переглядом паролів справи абсолютно інакше.

Щоб дізнатися який пароль використовується на тому чи іншому сайті, необхідно в обов’язковому порядку ввести пароль від електронного пристрою. Це не дуже зручно, особливо якщо він великий та складний. Оскільки багато людей використовують менеджер паролів у Chrome як єдиний засіб для зберігання та запам’ятовування паролів, всім таким доводиться стикатися з реальними незручностями.

Починаючи з 2015 року, коли на ринку почали з’являтися ноутбуки та інші пристрої з вбудованим відбитком пальців, користувачі почали просити розробників додати Google Chrome можливість переглядати паролі без введення пароля від облікового запису комп’ютера, планшета, смартфона або іншого пристрою. Нічого хорошого в цьому, звичайно ж, немає і бути не може, проте це та сама неприємна сувора реальність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І ось тепер, на радість користувачів, найпопулярніший у світі веб-браузер додали цю саму довгоочікувану функцію. Тепер, встановивши останню версію Chrome, увійти до вбудованого у браузер менеджер паролів можна за допомогою сканування відбитка пальців. Також підтримується функція сканування та розпізнавання обличчя.

При цьому всі особисті дані користувачів, як і раніше, надійно захищені, але тепер для отримання доступу до таких можна використовувати біометричний захист, підтримка якого може бути реалізована в електронному пристрої. За рахунок такого нововведення для перегляду збережених паролів у Google Chrome не доведеться вводити пароль від облікового запису, скориставшись своїм обличчям або пальцем.

Головне, щоб біометричний спосіб захисту був доданий в операційну систему, встановлену на електронний пристрій. Не можна не помітити, що така корисна і потрібна в повсякденному житті функція доступна користувачам вже багато років у браузерах Microsoft Edge, Mozilla Firefox і Apple Safari, проте Google з якихось причин не додавала її в своє ПО дуже довго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    ASUS випустила мобільний геймпад ROG Tessen

    Компанія ASUS випустила новий ігровий контролер ASUS ROG Tessen, який призначений для смартфонів під керуванням…

    14.05.2024

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024