Google розробляє новий браузер для iOS, попри всі правила Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Розробники Google Chromium працюють над експериментальним веб-браузером для iOS, який порушує політику програм для веб-серфінгу на пристроях Apple.

Головною фічею експериментального браузера є движок Google Blink. Як відомо, Apple вимагає від розробників використання движка WebKit при створенні браузерів для iOS, тому зараз розміщення нової програми Google в App Store неможливе.

Сама Google стверджує, що програма є просто «експериментальним прототипом, створеним з метою зрозуміти деякі аспекти продуктивності на iOS». Компанія також зазначила, що не збирається порушувати політику Apple, тому новий браузер не буде доступний широкому загалу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте сам факт розробки експериментального браузера для iOS на власному движку Google може бути ознакою того, що компанія очікує змін у правилах платформи Apple, які виробник iPhone може внести через тиск антимонопольних регуляторів.

Швидше за все, Google чекає, коли Apple дозволить встановлювати на iPhone програми зі сторонніх джерел, а не тільки з App Store. Очікується, що Закон Європейського Союзу про цифрові ринки змусить Apple дозволити сторонні магазини додатків та зняти обмеження на використання двигунів у браузерах вже у 2024 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.