З’явилися перші подробиці про Windows 12. Схоже, macOS залишиться далеко позаду

За даними WindowsLatest , компанія Microsoft збирається переглянути свій підхід до створення операційних систем. Windows 12, реліз якої відбудеться незабаром, повністю спиратися на можливості нейромереж і штучного інтелекту, чого немає в інших платформах, у тому числі macOS і Linux.

Відомо, що Microsoft інвестувала 10 мільярдів доларів у компанію OpenAI, яка є розробником хайпового нейромережевого чат-бота ChatGPT. У перспективі він може замінити собою пошукові системи або значно покращити їхню якість. Наприклад, нещодавно російському студенту знадобилося менше доби, щоб скласти за допомогою ChatGPT дипломну роботу, яку він успішно захистив.

Реліз Windows 12 може відбутися орієнтовно в 2024 році, нейромережі в цій ОС будуть застосовуватися повсюдно, у тому числі планується інтегрувати їх у вбудовані функції та програми. Технології OpenAI перш за все знайдуть застосування у хмарних програмах Microsoft 365, що спростить створення документів і спільну роботу з файлами.

Не виключено, що зачатки нейромережевого інтерфейсу будуть обкатані спочатку на користувачах Windows 11. Через кілька місяців вийде велике оновлення цієї операційної системи, і там, напевно, можна буде реалізувати нові ШІ-технології. Відомо, що Microsoft вже використовує можливості штучного інтелекту в деяких продуктах (наприклад, у Skype нейромережі дозволяють замінити фон при спілкуванні у відеочаті і перекладають мову користувачів на зрозумілу їх співрозмовнику мову в реальному часі, генеруючи голос реальних людей). Крім того, Microsoft планує вбудувати в свою пошукову систему Bing мовну модель GPT-4, яка дозволить знаходити потрібну інформацію швидше і детальніше відповідати на запити користувача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я