Переваги Windows та чому не варто переставати ним користуватись

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продукція компанії Apple давно перестала бути чимось дивним. Її має мало що не кожен. Дійсно, цей виробник вміє дивувати та випускати дійсно гідні пристрої, але не варто забувати, що це не єдине, чим можна користуватись. Є дуже багато випадків, коли люди мають все від Apple (смартфони, смарт-годинники, планшети тощо), але от ПК чи ноутбук у них на ОС Windows. Вся справа в перевагах перед MacOS. Сьогодні саме про це і піде мова, ми хочемо перечислити всі причини, чому не потрібно повністю відмовлятись та забувати про Windows.

Перша причина – сумісність. Якщо говорити про техніку від Apple то в неї все просто та легко. Можна обмінюватись даними, фото, відео та всім, що потрібно і це не займає багато часу і не вимагає особливих вмінь. Ось для прикладу, в однієї сім’ї було дуже багато техніки від Apple (практично все можливе), але одночасно і пристрої на Android та Windows. Суть в тому, що вони всі між собою співпрацювали. Ось наприклад, пристрої та елементи розумного будинки могли управлятися за допомогою Alexa. Тому, власники дому знали, якщо щось станеться і Apple пропаде з їх житла, то є все одно Windows, який допоможе справлятися з усім також.

Наступна причина – ігри. Запитайте в геймерів чи оберуть вони колись якийсь пристрій від Apple для ігор? Вони просто посміються і одноголосно скажуть – ні. Так, компанія робить круту техніку, але для ігор вона аж ніяк не дотягує. Останнім часом розробники заводять мову за те, щоб виправити це і привабити в свою сферу розробників ігор. Для цього обіцяють чудові умови та сильні процесори, але навряд чи скоро це станеться. Розробники вже звикли та націлені на ПК з Windows і навряд чи швидко захочуть почати працювати з Apple, тим більше що до цього часу такої практики не було.
Для власників Apple, які люблять грати в ігри, є рішення – хмарний геймінг. Це дійсно хороша альтернатива, бо по факту все, що потрібно мати це швидкий інтернет, бо професор та відеокарта взагалі не грають ролі, але на таких хмарах не всі є ігри, хоча більшість дійсно доступні. Варто пам’ятати, що є хмари з іграми платні. А для гри краще використовувати не Safari, a Edge.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третя причина – багатозадачність. Без цієї функції, яка дуже круто представлена в Windows 11 взагалі декому тяжко уявити своє життя та роботу. Справа в тому, що MacOS трохи в цьому плані відстає. Там можна відкрити дві програми, але це не достатньо зручно, а інші сторонні оновлення та покращення нічого не змінюють. Що стосується Windows 11, то це ідеальна операційна система для тих, хто хоче виконувати багато задач одночасно. Там можна відкрити відразу 6 програм (або менше) та розмістити їх як зручно самому по екрану. До цього ж, їх можна закріпити кожну на потрібному місці. Тобто, людина одночасно виконує роботу відразу в усіх програмах. Таку функцію оцінюють люди, які працюють над великими проектами та задіюють відразу пару додатків. До речі, всі ці програми, а точніше одне вікно з усіма програмами, можна закрити чи сховати разом натиснувши на одну кнопку. Далі зробити все, що треба і так само швидко відкрити, щоб повернутись до роботи. Ну це дійсно дуже зручно, такого не було раніше в інших ОС.

Остання причина – зовнішній вигляд. Це питання дуже спірне, бо в кожного свій смак. Багато людей кажуть, що для них Windows гарніша. І це дійсно так. Окрім цього, вона має більше віджетів, зручніше меню Пуск та багато іншого. Цікаво ще й те, що 11 версія Windows багато чого взяла по дизайну в Apple, але змогла це переграти так, що людям вона більше подобається. Хоча якщо брати зручність та легкість у використанні, то обидві операційні системи намагаються створити ідеальні умови для своїх користувачів.

Не важливо якою операційною системою ви будете користуватися, головне щоб вам подобалось. Дійсно, є люди які ніколи не повернуться до Windows, бо вже звикли до MacOS і їх все влаштовує, не дивлячись на переваги та недоліки інших ОС. А є такі, що будуть все купувати від Apple, але ПК буде тільки на Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.