Дуже дивні справи: із Windows зникають ярлики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Баг торкнувся корпоративних клієнтів та великих організацій, які користуються сервісом Microsoft 365 та захисником від вірусів Defender. Про це повідомляє закордонний ресурс The Verge. 

Проблема зникнення іконок програм спостерігається в меню «Пуск» та на панелі завдань. Помилку пов’язують із нещодавнім оновленням антивірусного захисту Microsoft Defender. Після численних скарг компанія Microsoft повідомила, що займається вивченням проблеми, яка викликана новим правилом безпеки «Налаштування можливостей скорочення напрямків атак вразливої ​​зони» (ASR). Щоправда, як тимчасово виправити проблему самостійно, технологічний гігант не повідомив.

Деякі користувачі намагаються самостійно виправити баг, настроївши правило “Блокувати виклики API Win32 з макросу Office” тільки для аудиту. Інші повідомляють, що єдиним дієвим способом є запускати програми з папки, в яку вони встановлені, за допомогою «Пуск» або командою «Виконати».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Помилка не торкнулася звичайних користувачів Windows і небезпечна лише комп’ютерів усередині великих компаній, які використовують систему виявлення загроз Microsoft Defender.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.