Що робити, якщо комп’ютер постійно перезавантажується

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом багато користувачів скаржаться на постійне перезавантаження комп’ютера або ноутбука на Windows 7.10. Або при увімкненні пристрій постійно перезавантажується або після деякої роботи. Сьогодні постараємося розглянути основні причини цієї несправності.

Оновлення Windows

Буває запитує перезавантаження (знизу з’являється повідомлення), буває без повідомлення перезавантажується. У цій ситуації пристрій перезавантажиться кілька разів, щоб завантажити та встановити необхідні оновлення. Щоб сповіщення завжди спрацьовували, заходимо Пуск ➣ Оновлення та безпека ➣ Параметри перезапуску ➣ Включаємо “Показати більше повідомлень”. Після цього повідомлення будуть надходити, коли комп’ютер захоче перезавантажити через оновлення Windows. Також ми можемо вимкнути оновлення Windows максимум на 35 днів. Заходимо: Пуск ➣ Оновлення та безпека ➣ Додаткові параметри ➣ Увімкнути “Зупинити оновлення”

Віруси

Якщо пристрій постійно перезавантажується, можливо вірус перезавантажує його. Перевірте операційну систему антивірусом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автоматичне перезавантаження при відмові системи

Автоматичне перезавантаження при відмові системи. Якщо у вас ця опція, комп’ютер буде перезавантажуватися, якщо система відмовляється далі працювати. Радимо прибрати галочку і подивитися на синій екран і за кодом помилки вирішити цю проблему. Зняти галочку можна так: Натискаємо Win+E ➣ “Цей комп’ютер” правою кнопкою миші, вибираємо “Властивості” ➣ Додаткові параметри ➣ Завантаження та відновлення. Параметри ➣ Де відмова системи прибираємо галочку “Виконати автоматичне перезавантаження”.

Перегрів комплектуючих у системному блоці чи ноутбуці

Постійне перезавантаження може відбуватися, якщо засохла термопаста на процесорі і він почав перезавантажуватися. Також проблемою може бути відеокарта, якщо вона вийшла з ладу та не охолоджується. І проблемою може бути несправність планки оперативної пам’яті.

Зміна режиму жорсткого диска

На моїй практиці був випадок: після різкого відключення електроенергії комп’ютер став постійно перезавантажуватися. Все перевірив, все працює, але постійне перезавантаження так і долало цей пристрій. А проблема була в тому, що після збою в біосі завантаження жорсткого диска змінилося з AHCI на IDE. Зайшов у біос, виставив завантаження жорсткого диска через AHCI, все почало працювати.

Некоректне оновлення драйверів

також може спричинити постійне перезавантаження системи. Тут через “Безпечний режим” (F8) робимо відкат драйвера на той, що був до оновлення. Зробити це можна через “Диспетчер пристроїв”. Натискаємо Win+E ➣ “Цей комп’ютер” правою кнопкою миші, вибираємо “Властивості” ➣ Диспетчер пристроїв ➣ Насамперед відкочуємо драйвера відео карти і пробуємо заходити в Windows у звичайному режимі.

Проблема із блоком живлення

Якщо ваш пристрій перезавантажується під час запуску ігор, можливо, що блоку живлення не вистачає напруги, щоб запустити гру. Пробуємо ставити блок живлення більшої потужності та, можливо, перезавантаження зникне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.