Названо 5 запланованих змін Windows 11, на які чекають користувачі

Іноді зміни незначні, але часто саме з дрібниць складається загальне позитивне або не дуже враження про продукт, яким доводиться користуватися щодня.

Нещодавно ми публікували список із 5 не найвдаліших нововведень, які мають торкнутися Windows 11 найближчим часом. Але крім цього є й ті, на які спільнота чекає. Такий перелік склали автори порталу Neowin.

Анімація іконки в налаштуваннях

Microsoft додає більше анімацій до системи. Вони ні на що не впливають, крім того, що вся операційна система починає сприйматися більш сучасно і приємно і акуратно. Візуальне прикраса, яке багато хто схвалює і чекає.

Побачити можна буде у програмі налаштувань під час перемикання по розділах.

Відображення секунд на годиннику в таскбарі

Теж необов’язкова зміна, на наш погляд, у ньому мало сенсу, але багато учасників спільноти вважають, що таке нововведення буде для когось корисним.

Втім, активація секунд на годиннику – не нова «фішка» Windows. Раніше таке можна було провернути за допомогою різних утиліт та прихованих налаштувань.

Поліпшення віджетів

Сьогодні багато хто лає те, як у Windows реалізовані віджети. Штука може бути корисна і цікава, але зручності їй не вистачає, тому не дуже потрібна.

Очікується, що для віджетів запровадять повноекранний режим, щоб працювати з ними стало зручніше.

Крім того, у фірмовому магазині варто чекати появи віджетів від сторонніх розробників, що сильно розширить асортимент та різноманітність.

Зміни пошукового рядка

Один із найсуперечливіших пунктів. Він же увійшов до списку небажаних змін Windows. Але автор добірки вважає, що таке використання зручне для тих, хто в принципі часто користується пошуком у системі. Можна швидко щось знайти, не перемикаючись на інші вікна і не бентежачи фокус в інші програми.

Однак, пошук у меню «Пуск» працює аналогічно. На наш погляд, немає принципової різниці, чи кликати по лого в «Пусці» або клікати на полі введення на таскбарі. Хіба що «Пуск» ще можна миттєво відкрити не лише мишею, а й з клавіатури.

Оновлений менеджер процесів

Зміна, яку навряд чи оцінить ваша бабуся, але точно схвалюють досвідчені користувачі Windows. Про це ми вже раніше повідомляли — у Microsoft задумалися, щоб додати до диспетчера задач пошук, що зробить взаємодію з ним більш простим і зручним.

Крім того, повинні покращити підтримку темної теми оформлення, зробивши додаток більш органічним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.