Як Google Chrome посилить вашу безпеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Chrome готує опцію блокування небезпечних HTTP-завантажень. Через те, що протокол HTTPS стає все більш поширеним в Інтернеті, Google готується до запуску опції безпеки у своєму браузері Chrome, яка блокуватиме “небезпечні” завантаження через HTTP.

Якщо раніше шифрування HTTPS було потрібне лише для чутливих до конфіденційності веб-сайтів, таких як банки, то зараз воно стало використовуватися за умовчанням.

Нещодавно компанія додала в налаштуваннях безпеки Chrome перемикач “Завжди використовувати безпечні з’єднання”. Якщо ви випадково перейдете на небезпечну версію сайту, браузер намагатиметься перейти на HTTPS-версію. Якщо безпечна версія недоступна, на екрані з’явиться попередження про те, чи хочете ви продовжити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з новою зміною коду та відповідним поясненням, Google збирається розширити цю функцію, щоб захистити користувачів Chrome від усіх потенційно небезпечних HTTP-завантажень. Це дозволить блокувати завантаження з будь-якого з’єднання: якщо ви натиснете на посилання завантаження HTTPS і воно перенаправить вас на небезпечний HTTP-сервер з наступним кінцевим HTTPS-з’єднанням, Google Chrome все одно заблокує завантаження як небезпечне. Аналогічно, якщо ви переглядаєте веб-сайт, доступний лише через HTTP, Chrome блокуватиме будь-які завантаження з цього сайту.

При цьому, як і у випадку з іншими способами блокування небезпечних веб-сайтів та завантажень у Chrome, ви можете обійти блокування. Таким чином, це скоріше настирливе попередження, щоб переконатися, що ви знаєте, що робите.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.