У мережі показали дизайн Orange Pi OS – нової операційної системи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Shenzhen Xunlong Software відома тим, що виробляє одноплатні комп’ютери Orange Pi. Тепер вона оголосила про запуск однойменної ОС, створеної на базі Android, але з робочим столом у стилі Windows 11. Про це пише CNX Software.

Особливості ОС Orange PiДизайн схожий на Windows 11 з меню «Пуск» і схожою темою; Підтримка багатовіконності та багатозадачності; Файловий менеджер, який виглядає приблизно так само, як у Windows 11; Дисплей, Звук, Програми, Сховище та багато іншого; Розширені можливості конфіденційності — видалення розташування, номера телефону, SMS, повідомлень; Панель завдань для відображення до 10 додатків; Попередньо встановлений магазин програм Google Play.

У майбутньому компанія випустить версію Arch Linux Arm за назвою Orange Pi OS (Arch), а також варіант Open Harmony під назвою Orange Pi OS (OH). Чекати лишилося недовго — вони мають з’явитися вже наступного року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Провідник у Orange Pi OS виглядає так. Фото: cnx-software.com

Ще скоро обіцяють додати можливість перемикання між робочими столами у стилі Windows та Mac. Щоправда, коли саме стане доступна ця опція, інформації поки що немає.

Навіщо потрібна ще одна ОС

Компанія-розробник пояснює, що мета Orange Pi OS — зробити систему більш придатною для настільних комп’ютерів, щоб користувачі, які вже знайомі з Windows 11 або macOS (в майбутньому), змогли скористатися їх плюсами і при цьому не відмовлялися від широкого спектру додатків, доступних для Android.

Компанія має спеціальну сторінку продукту, але інформації там поки що небагато. Схоже, сьогодні єдиний спосіб спробувати ОС Orange Pi – це придбати міні-комп’ютер з клавіатурою Orange Pi 800. Він є на AliExpress (посилання тут).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.