Наскільки популярна Windows 11

Microsoft активно заохочує користувачів оновлювати свої ПК до Windows 11 . Нова операційна система залишиться пріоритетом для компанії. Основні оновлення розповсюджуватимуться один раз на рік. Оновлення Windows 11 2022 доступне вже кілька тижнів, і це останнє оновлення з безліччю нових функцій та виправлень безпеки.

Незважаючи на зусилля Microsoft, все ще є чимало користувачів, які утримуються від оновлення. З одного боку, мільйони людей використовують старі версії операційної системи, з другого — переходять на альтернативні платформи. Останні дані StatCounter показують, наскільки популярна Windows 11 серед користувачів.

Конкретна інформація показує, що кожен шостий ПК у галузі працює під керуванням Windows 11, за даними The Register. З цього випливає, що Windows 11 працює на 15.45% у жовтні 2022р. Це свідчить про зростання на 1,83% порівняно з попереднім місяцем.

Для порівняння, на Windows 10 працює майже 72% всіх настільних пристроїв, що трохи менше, ніж у попередньому місяці. З цих даних ми також розуміємо, що Windows 7, як і раніше, є вибором для 9,61% власників комп’ютерів. Різні версії Windows 8.1 працюють більш ніж на 3% всіх пристроїв у галузі.

Загалом Microsoft має майже 76% частки настільних операційних систем, випереджаючи macOS, у якої частка становить 15,7%. Дистрибутиви Linux використовують на 2,6% комп’ютерів. Активність користувачів в останньому кварталі, ймовірно, ще більше підвищить популярність Windows 11.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.