Нова функція: WhatsApp навчився “блокуватися”

У новій бета-версії WhatsApp виявили важливу функцію. Користувачі можуть заблокувати доступ до месенджера для сторонніх осіб. Інформація про це з’явилася на порталі WABetaInfo.

Тепер власник облікового запису може встановити пароль будь-якої довжини. Щоразу, коли він вийде з програми, обліковий запис блокується. Це допоможе господареві сховати свої розмови від сторонніх осіб.

Подібна функція є і в Telegram. Зазначимо: блокувати обліковий запис можна лише з комп’ютера. На смартфонах такої функції нема. Якщо користувач забуде пароль, він може видалити обліковий запис і перейти в нього, використовуючи смартфон і QR-код. Функція необов’язкова, тому її можна не включати, якщо вона вас дратує.

В якості альтернативи WhatsApp може запропонувати блокувати свій обліковий запис не тільки паролем, але і відбитком пальця. Така можливість з’явиться на комп’ютерах Mac і Windows за наявності сканера на пристрої. Швидше за все, у майбутніх версіях WhatsApp для смартфонів функція блокування також з’явиться.

Портал WABetaInfo стверджує, що пароль облікового запису зберігатиметься у зашифрованому вигляді на вашому пристрої. WhatsApp доступу до нього немає. Поки невідомо, коли функція вийде з бета-тестування і стане доступною для всіх. Нагадаємо, нещодавно у WhatsApp з’явилися опитування. Також компанія готує опцію під назвою “режим компаньйона”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.