В стилі macOS: Microsoft готує кардинальну зміну зовнішнього вигляду Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Довгий час вважалося, що панель завдань, розбита на дві сутності – док та рядок меню – це особливість Unix-подібних систем (macOS, Linux). Але, зважаючи на все, зовсім скоро це буде не так.

Так, в рамках конференції Ignite 2022, що пройшла, розробники з Microsoft показали прототип оновленого дизайну Windows 11. І судячи з нього, в найближчому майбутньому і операційна система редмондської компанії в цьому плані стане схожою на macOS:

При цьому наші колега із Windows Central Зак Боуден підтвердив, що раніше він уже бачив цей дизайн. Для більшої наочності він навіть відтворив його в графічному редакторі:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Із зображення випливає, що у Windows 11 також з’явиться подібність дока, а також системне меню у верхній частині екрана. При цьому, судячи з тієї ж картинки, Microsoft також створить аналог Dynamic Island, а саме інтерактивні віджети зверху по центру.

Зараз немає інформації, коли подібне перетворення наздожене Windows 11. Як випадок, станеться це з релізом наступного великого оновлення системи в 2023 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.