Користувачі WhatsApp зіткнулися із абсолютно новим видом шахрайства

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як стало відомо, користувачі месенджера WhatsApp зіткнулися з абсолютно новим видом шахрайства, якого ніхто не очікував навіть близько, тому що просто елементарно навіть уявити собі не міг, що щось подібне дійсно насправді трапиться. У магазинах Google Play та деяких інших з’явилося багато програм, схожих на цей месенджер. 

Вони повторюють його зовнішній вигляд і мають схожу назву, а встановили такі загалом понад 100 тисяч осіб. Після встановлення такого програмного забезпечення користувач тим самим надає доступ до своїх даних шкідливому програмному забезпеченню, оскільки такі програми крадуть особисті дані, крадуть файли та викрадають кошти з банківських рахунків.

У зв’язку з подібним станом справ, оскільки ситуація набула масового характеру, користувачі б’ють на сполох, оскільки багато користувачів WhatsApp вже стали жертвами шахраїв. На тлі такої ситуації очевидно, що перед встановленням будь-якого програмного забезпечення з Google Play або будь-якого іншого онлайн-магазину варто двічі перевірити і переконатися в тому, що на мобільний пристрій планується встановлення саме офіційного клієнта для доступу до месенджера, тому що в іншому випадку можна встановити власноруч фейкове програмне забезпечення, яке навряд чи зможе когось порадувати. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шкідливе програмне забезпечення маскується під виглядом найбільшого у світі месенджера не просто так, а через його величезну аудиторію у розмірі більш ніж 2 млрд осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.