Microsoft Edge отримав найкрутішу оптимізацію для слабких комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Microsoft розповіла про нововведення, яке було додано до Edge. Тепер цим браузером можна комфортно користуватися на слабких комп’ютерах із невеликим об’ємом накопичувача.

Починаючи з версії 102, браузер Edge навчився стискати кеш, який зберігається для швидкого доступу до вже відвіданих сторінок. Стиснення кешу значно збільшує продуктивність на комп’ютерах, приріст особливо помітний на слабких пристроях, на кшталт ноутбуків низької цінової категорії.

Браузер може задіяти під зберігання кеша кілька гігабайт із дискового простору, а коли пам’ять забита, комп’ютер починає гальмувати та виснути. У Microsoft спробували вирішити цю проблему, кілька разів скоротивши місце, що виділяється під кеш. Крім того, на відміну від інших браузерів, Edge отримує доступ до системних функцій Windows 10 і Windows 11, завдяки чому менш ненажерливий і продуктивніший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Захаращення накопичувача кешем з браузера – справді серйозна проблема. Наприклад, для Chrome та інших браузерів на основі Chromium є спеціальне розширення, яке вивільняє пам’ять, зайняту кешем, натисканням всього однієї кнопки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.